Хотіла розібрати автомат: в Одесі 17-річна дівчина випадково застрелила військового

Джерело: Головне управління Національної поліції Одещини

В Одесі 17-річна дівчина випадково застрелила 23-річного військового під час застілля. Вона хотіла зібрати й розібрати автомат.

Інцидент стався у ніч із 29 на 30 червня в одній із квартир багатоповерхівки у Приморському районі міста.

Поліція встановила, що 24-військовий запросив у гості свого 23-річного побратима та двох знайомих дівчат віком 17 і 20 років.

Під час хмільного застілля молодша дівчина захотіла спробувати розібрати та зібрати автомат Калашникова, який належить власнику квартири. Вона взяла зброю у руки й сталися постріли.

Кулі поцілили у 23-річного хлопця. Від отриманих поранень він загинув на місці.

З місця злочину слідчі вилучили автомат і декілька магазинів з набоями до нього, гільзи, два пістолети та деякі інші речі.

Слідчі відкрили провадження за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України – вбивство через необережність. Вона передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий термін.

Тіло військового відправили на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті.

Правоохоронці зʼясовують обставини загибелі та підстави зберігання автоматичної зброї у його товариша.

У НЕК “Укренерго” поінформували про графіки відключення на 8 липня. Так, через зростання споживання електроенергії на тлі спеки, заходи обмеження діятимуть протягом всієї доби.

В іспанській Барселоні відбулася велика акція протесту проти масового туризму та його згубного впливу на місто. Під гаслом “Досить! Обмежмо туризм” близько 2800 осіб пройшли маршем вздовж набережної, закликаючи до нової економічної моделі. Вони закликають б зменшила кількість туристів, що приїжджають до міста щороку.

Глава МВС Ігор Клименко повідомив, що у Харківській області прикордонники облаштують додаткові спостережні пункти, це допоможе ефективніше боротися з російськими диверсантами.

У Донецькій області на Покровському напрямку воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили російський Су-25.

В Євросоюзі заявили, що участь прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у неформальному саміті Організації тюркських держав у Шуші відбулася за межами блоку. Його дії стосувалися виключно двосторонніх відносин між Угорщиною та цією організацією.