Ворог обстріляв Херсон: одна загибла, семеро постраждалих

Джерело: Олександр Прокудін/Telegram

Голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін повідомив у вівторок, 2 липня, що внаслідок російських обстрілів Херсона загинула одна жінка та постраждали ще семеро людей. 

54-річна жінка загинула. У центральній частині міста під ворожий удар потрапили комунальники: 63-річна працівниця зазнала вибухової травми та уламкового поранення ноги, 53-річна жінка – контузії, вибухової та черепно-мозкової травм. 

Також госпіталізували 54-річного чоловіка з контузією, вибуховою та черепно-мозковою травмами.  

У Корабельному районі міста на власних подвірʼях поранення зазнали двоє чоловіків. У 80-річного пораненого – контузія, уламкові поранення грудної клітини, руки, ноги, вибухова та черепно-мозкова травми. Ще в одного чоловіка, 65 років, діагностували контузію, вибухову та черепно-мозкові травми.

Самостійно звернулися до лікарні з вибуховими травмами 52-річний чоловік та 56-річна жінка.

Всім пораненим надають необхідну медичну допомогу.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.