В Кремлі заявили, що не можуть коментувати ідею Трампа про припинення війни

Джерело: Reuters

Речник Кремля Дмитро Пєсков у вівторок, 2 липня, заявив, що Росія не може коментувати ідею Дональда Трампа щодо припинення війни в Україні, оскільки Москва не знає суті його слів.

Минулого тижня під час дебатів проти президента США Джо Байдена Трамп заявив, що якщо він переможе на президентських виборах в листопаді, то врегулює війну Росії в Україні ще до того, як вступить на посаду в січні.

“Це не перша заява Трампа з цього приводу, і раніше він робив такі заяви. Не знаючи суті, про що йдеться, ми не можемо це коментувати”, – сказав Пєсков.

Трамп не сказав, як він збирається завершити війну, але заявив, що Росія не вторглася б в Україну в лютому 2022 року, якби в США був “справжній президент”, якого поважав би Путін.

Байден сказав, що Трамп “поняття не мав, про що він говорить”.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч.