Путін прибув до Казахстану, де зустрінеться з Сі Цзіньпіном та Ердоганом

Джерело: Reuters

В середу, 3 липня, президент Росії Володимир Путін прибув до Казахстану на саміт ШОС та для декількох двосторонніх зустрічей, у тому числі з лідерами Китаю та Туреччини.

Саміт Шанхайської організації співробітництва (ШОС), заснований Китаєм і Росією в 2001 році, відбудеться 3-4 липня в столиці Казахстану Астані.

“Лідери країн-учасниць ШОС обговорять поточний стан і перспективи подальшого поглиблення багатопланового співробітництва в рамках організації та вдосконалення її діяльності”, – заявили в Кремлі.

На зустрічі, крім Росії та Китаю, також очікується участь лідерів або представників Азербайджану, Білорусі, Індії, Ірану, Казахстану, Катару, Киргизстану, Китаю, Монголії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Пакистану, Таджикистану, Туркменістану, Туреччини та Узбекистану.

Росія заявила, що Путін проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з президентом Китаю Сі Цзіньпіном і президентом Туреччини Таїпом Ердоганом.

У приватному пологовому будинку “ISIDA” у Києві попередньо загинули сім людей. Внаслідок російської атаки пошкоджена будівля медзакладу. 

У Києві станом на 15:46 кількість загиблих зросла до 20 людей. Ще 61 людина зазнала поранень. 

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали угоду про гарантії безпеки у Варшаві.

Через ранкові атаки РФ по цивільній інфраструктурі України наша держава ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН.

Станом на 15:00 внаслідок масованих ударів РФ по Україні, зокрема Києву та Кривому Рогу, загинуло щонайменше 28 осіб. Ще 112 людей зазнали поранень.