За добу ворог здійснив 26 обстрілів населених пунктів Донеччини: є загиблий та поранені

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

Станом на ранок 3 липня, всього за добу росіяни 26 разів обстріляли населені пункти Донецької області. Є жертви.

Покровський район: ворог обстріляв Курахівську громаду: у Гірнику поранено людину, пошкоджено чотири приватних і три багатоквартирних будинки; у Гострому пошкоджено двоповерхівку; в Острівському пошкоджено сім приватних будинків; під вогнем околиці Курахового, Сухих Ялів і Дальнього. У Селидовому загинула людина і ще троє – поранені; пошкоджено 24 будинки.

Краматорський район: у Лимані пошкоджено два нежитлові приміщення, обстріляні околиці Райгородка Миколаївської громади. У Костянтинівці пошкоджено дві промислові будівлі та інфраструктурний об’єкт. 

Бахмутський район: у Часовоярській громаді пошкоджені шість приватних будинків, дві багатоповерхівки і промислова будівля. У Сіверську поранено дві людини, пошкоджено приватний будинок.

З лінії фронту евакуйовано 351 людину, у тому числі 34 дитини.

8 липня, внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарився об стіну.

У НЕК Укренерго повідомили, що з 9 по 24 липня не проводитимуться вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області.

Російська економіка може постати перед проблемою “тихої кризи” у другій половині 2024 року. Аналітики пояснюють, що основні рушійні сили економічного зростання (споживання громадян і капітальні інвестиції) перебуватимуть під загрозою через ймовірне підвищення центробанком РФ ключової ставки.

Європейський Союз щонайменше вдвічі переоцінює свої потужності з виробництва артилерійських снарядів калібру 155 мм і порушує обіцянки обсягів постачань в Україну. За даними журналістського розслідування, європейські виробники здатні виготовляти приблизно вдвічі менше боєприпасів (БК), ніж заявляє Брюссель.

8 липня українська тенісистка Еліна Світоліна вшанувала загиблих внаслідок чергового масованого ракетного удару по Україні. Спортсменка вдягла чорну стрічку на Вімблдоні.