Вчені виявили загублені під час Другої світової війни роботи братів Грімм

Джерело: Heritage Daily

Дослідники знайшли у бібліотеці Університету імені Адама Міцкевича втрачені під час Другої світової війни роботи братів Грімм.

Як розповіли у виданні, брати Якоб і Вільгельм Грімм були німецькими вченими, які збирали та публікували казки німецького фольклору, такі як “Гензель і Гретель”, “Принц-жаба”, “Червона Шапочка”, “Рапунцель”, “Румпельштильцхен” та “Спляча красуня”. Спадщина братів Грімм включає легенди, повісті і народні оповідки. Більшість із них не замислювалися як дитячі казки.

Багато робіт братів Грімм вважалися загубленими після Другої світової війни. Але тепер у бібліотеці Університету імені Адама Міцкевича вдалося виявити 27 оригінальних томів.

За даними агенції, роботи складаються з рідкісних друкованих та унікальних видань, які є особливо цінним джерелом, що показує методи дослідження, які використовували брати. У виносках та вказівниках обидва брати надавали письмовий вихідний матеріал, а також рукописні примітки та анотації.

“Довгий час вважалося, що томи, знайдені в університетській бібліотеці, загублено під час Другої світової війни. Їхній внесок у розвиток сучасних досліджень літературної та наукової діяльності братів має значну цінність. Сам факт їхнього виявлення дозволяє нам вважати, що в книжкових зборах бібліотеки можуть бути й інші томи, які належали приватній книжковій колекції Якоба та Вільгельма Грімм”, – заявили дослідники.

Вважається, що томи потрапили до університетської бібліотеки у Познані у післявоєнний період через переміщення бібліотечних фондів.

В Україні триває 945-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 646 тисяч осіб.

25 вересня відзначають Всесвітній день мрії, Всесвітній день фармацевта та День одного чудового музичного хіта. Християни сьогодні згадують преподобну Євфросинію.

Вночі 25 вересня російські окупанти атакували України кількома десятками повітряних цілей. Більшість вдалось збити.

За даними синоптиків у середу, 25 вересня, у низці областей короткочасні дощі та грози.

21 вересня на території Посольства України в Китаї відбувся культурний захід “День борщу”, котрий зібрав понад 200 гостей, більшість з яких – громадяни Китаю, а також представники інших народів.