За 2023 рік ДБР скерувало до суду 212 обвинувальних актів у межах корупційних справ

Джерело: пресслужба ДБР

Державне бюро розслідування у 2023 році займається розслідуванням 2 954 корупційних злочинів. До суду правоохоронці направили 212 обвинувальних актів, що на 29 більше, ніж за аналогічний період у 2022 році.

Фото: ДБР

Доведена сума одержаних фігурантами хабарів у кримінальних провадженнях перевищує 10 мільйонів гривень. Корупційними діями державі завдали збитків на 103 мільйони гривень. Частину цих коштів вже відшкодували бюджету.

За матеріалами ДБР суди арештували майно фігурантів вартістю понад 30 мільйонів гривень. Також правоохоронці інформують, що на тлі бойових дій в Україні зростає запит суспільства на боротьбу з корупцією.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.