Розкрила інформацію з закритого засідання: Веніславський подасть заяву в ДБР на Безуглу

Джерело: Федір Веніславський в етері “Радіо Свобода”

Народний обранець Федір Веніславський подаватиме заяву у Державне бюро розслідувань на свою колегу по парламентському комітету з питань нацбезпеки й оборони Мар’яну Безуглу. За його твердженням, нардепка розкрила дані з таємного засідання комітету.

Нардеп зауважив, що не може “спокійно дивитись”, як Безугла порушує законодавство про народного депутата та вважає, що вона порушила окремі статті Кримінального кодексу України.

“Можу сказати, у зв’язку з чим (звертатимусь до правоохоронних органів – ред.): у своїй діяльності моя колежанка, на мій погляд, розкрила ту інформацію, яка була донесена членам комітету на закритому засіданні”, – наголосив Веніславський.

Він пояснив, що це – кримінальне правопорушення, відтак компетентні органи повинні розслідувати дії нардепки.

Варто зауважити, що сама Безугла напередодні написала у Facebook, що Веніславський має намір писати заяву щодо неї до ДБР. Щобільше, за це навіть голосували в оборонному комітеті, проте голосів для кворуму не вистачило.

Вона поскаржилась, що комітет не робить жодних заяв щодо генералів, ТЦК, Міноборони, фронт, корупцію в ОПК, а лише “ганяється за Мар’яною в угоду генералітету”.

Поліція затримала у суботу, 5 жовтня, у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.

Український блогер Ніколас Карма заявив про напад на нього під час зйомок у Полтаві 5 жовтня. За його словами, на тлі конфлікту невідомий приставив до його шиї пістолет.

Аналітики Інституту вивчення війни вказують на те, що збільшення Росією фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання обмежень у питанні мобілізованих.

У боях за Україну загинув гандболіст, гравець команди СКА-Львів Роман Заєць.

Російські війська активізували наступальні операції на сході України, досягнувши певних успіхів в Донецькій та Луганській областях. Водночас Збройні Сили України проводять активні контратаки на півночі, в Курській області, намагаючись відтіснити противника.