Виробник спорткарів McLaren випустив електросамокат — фото

Джерело: McLaren

Pure Electric і McLaren об’єднали зусилля і представили колекцію електросамокатів Pure x McLaren 2024.

Електросамокат Pure X McLaren стилізований під фірмовий спорткар McLaren. Він оснащений електродвигуном до 710 Вт, максимальна швидкість до 25 км/год, заряду батареї вистачить до 49 км.

Конструкція з легкою алюмінієвою рамою витримує до 120 кг, власна вага 16,2 кг.

Має 10-дюймові безкамерні шини, бокові підставки для ніг, складне кермо і підставки.

Джерело: McLaren

Функції включають барабанну систему гальмування, стабілізацію кермового управління, круїз-контроль і захист електроніки IP65.

Ціна в Великобританії — £899 ($1148). Перша партія електросамокатів уже розпродана.

Довідка: McLaren Automotive Limited — британський виробник спортивних автомобілів, що є частиною McLaren Group, до якої також входять команда Формули-1 та кілька технологічних компаній. У 1989 році був створений підрозділ McLaren Cars для виробництва “цивільних” спортивних автомобілів, базуючись на технологіях, розроблених для гоночних болідів Формули-1.

  • McLaren розглядає співпрацю з BMW для виходу на ринок позашляховиків. Проєкт ще на ранній стадії розробки, і багато деталей залишаються невизначеними.
  • Volkswagen відкликає понад 271 тисячу автівок у Сполучених Штатах через несправність електропроводки, що може вплинути на роботу подушки безпеки.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

На кінофестивалі EnergaCamerimage у Торуні, Польща, відбудеться світова прем’єра фільму “Іржа”, під час зйомок якого 3 роки тому Алек Болдвін смертельно поранив українську операторку Галину Гатчінс.

Поліція затримала у суботу, 5 жовтня, у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.

Український блогер Ніколас Карма заявив про напад на нього під час зйомок у Полтаві 5 жовтня. За його словами, на тлі конфлікту невідомий приставив до його шиї пістолет.