До України прибув третій ЗРК «Patriot», — посол Німеччини

Джерело: посол Німеччини в Україні Мартін Єґер/X

Україна отримала третій зенітно-ракетний комплекс Patriot від Німеччини. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єґер у мережі X.

“В Україну вже прибув третій ЗРК Patriot з Німеччини. Він посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, безпілотників та ракет”, – заявив він.

Посол також зазначив, що український екіпаж системи пройшов успішну підготовку в Німеччині протягом останніх місяців.

  • США, Ізраїль і Україна ведуть переговори про постачання Києву до восьми систем ППО Patriot, що значно покращить здатність Сил оборони протистояти російським повітряним ударам.
  • У Німеччині заявили, що вони не мають можливості надати Україні більше ніж три системи протиповітряної оборони Patriot. Берлін може надати лише таку кількість ЗРК, яка є чвертю від загальних запасів цих систем у країні, додав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

Дубайська авіакомпанія Emirates Airlines заборонила пасажирам перевозити пейджери й рації на своїх літаках після операції, проведеної, як вважається, Ізраїлем з метою враження бойовиків “Хезболли”.