Стали свідками смерті: туристки з Англії зазнали психологічних травм під час відпустки

Джерело: BBC

Двоє подруг з Англії заявили, що зазнали психологічних травм після того, як стали свідками смерті румунського туриста під час екскурсії у Туреччині.

Фейт О’ніл та Шеріл Морріс відпочивали в Аланії, Туреччина. Тут вони забронювали одноденний тур гірською місцевістю, під час якого і сталась трагедія.

За словами жінок, загалом у тур відправилось близько 30 осіб, яких розділили по трьох джипах для поїздки.

“Були місця, де вони їхали так швидко, що ми мало не перекинулись. У цей момент ми дуже злякались”, – пригадала Шеріл.

Однак один з джипів все ж перекинувся та впав вниз. Фейт, яка працює медсестрою, одразу побігла на допомогу. Попри все, один з туристів – 32-річний Костянтин Бунтареску з Румунії – загинув миттєво.

Вона додала, що тоді взяла на руки доньку загиблого, яка кричала: “Я втратила тата”.

“Я не можу цього не бачити не можу не чути, не можу не відчувати”, – наголосила Фейт.

За словами жінок, їм не запропонували жодної підтримки після цього інциденту. Відтак жінки закликають людей розуміти, наскільки ризиковані такі екскурсії.

Компанія, через яку англійки бронювали поїздку у Туреччину повідомила, що не причетна до екскурсійного туру, який жінки самостійно забронювали в готелі Аланії.

У турецькому МЗС підтвердили смерть румунського туриста. Розслідування інциденту триває.

  • Японський готель у місті Кіото потрапив у скандал через скасування бронювання туриста з Ізраїлю. Адміністрація пояснила рішення “воєнними злочинами” ізраїльських військових у війні проти Палестини в Секторі Гази.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.