Трагедія по-британськи: кота Ларі можуть вигнати з резиденції прем’єр-міністра

Джерело: MailOnline

Улюбленець британців – кіт Ларі може покинути свій дім. В резиденції прем’єра на Даунінг-стріт побоюються через можливу ворожнечу між головним мишоловом Ларрі та кішкою Джо-Джо новообраного прем’єра Кейра Стармера.

Відомий своєю вередливістю 17-річний Ларрі “працює” в Кабінеті міністрів з 2011 року. Кіт пробув у резиденції протягом каденцій шести прем’єр-міністрів Великобританії.

Він здобув репутацію справжнього відлякувача конкурентів: у 2022 році він взявся за величезну лисицю і прогнав її геть. З іншими котами стосунки теж були напружені.

І тепер першою дипломатичною акцією Стармера на високому рівні може стати переконання Ларрі відкласти всі розбіжності, коли він вітатиме свою “колегу” в новому будинку, оскільки, за словами прем’єр-міністра, кішку Джо-Джо він не покине, бо її “шанують” його діти.

Британський котик Ларрі народився безпритульним у 2007 році та був “усиновлений” співробітниками Даунінг-стріт з притулку в 2011 році.

Це перший кіт, якому присвоєно офіційний титул “Головний мишолов”, а уряд описує його роль як “перевірку системи безпеки та тестування антикварних меблів на якість сну”, а також “роздуми над розв’язанням проблеми заселення будинку мишами”.

Стармер неодноразово говорив про свою любов до власної киці.

Він розповів BBC Derby: “У нас є кішка, на ім’я Джо-Джо, яку шанують діти. Її ми взяли з притулку для тварин. У нашому домі до Джо-Джо ставляться з набагато більшою повагою, ніж до мене. Коли я переступаю поріг, я повинен відкинути багаж лідера лейбористської партії, я – тато, і діти мають право висміювати мене, сміятися з мене тощо. Але ДжоДжо, з іншого боку, якщо ДжоДжо хоче їсти, або сидіти на дивані, або сидіти на ліжку дитини, вона має право на гордість”.

  • У штаті Вермонт, США, кіт Макс здобув почесний ступінь доктора “літерації” за те, що він протягом чотирьох років відвідує університетський кампус.
  • На сторінці харківського кота Степана розвінчали міфи про зникнення відомого улюбленця й повідомили, що він завітав у гості до реперки alyona alyona.

 

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.