Нововведення для військових: подорожувати «Укрзалізницею» стане легше

Джерело: “Укрзалізниця”/Telegram

“Укрзалізниця” повідомила про розширення переліку поїздів з пріоритетним бронюванням для військовослужбовців. Таке рішення має допомогти оборонцям у термінових поїздках.

“Ми розширюємо перелік поїздів, на які доступне пріоритетне бронювання для військовослужбовців через сервіс, що дозволить нам гарантовано покривати більшу частину потреби у квитках для термінових відряджень з/до прифронтових регіонів”

З 8 липня оформити заявку на бронювання квитків можна буде в період від 5 діб до рейсу – до безпосередньо дня поїздки.

“Робимо це, щоб забезпечити тим, хто воює за нас зі зброєю в руках, можливість побачити близьких в дуже коротку відпустку чи вирішити термінові справи, тож нагадуємо: для планових поїздок (із горизонтом планування понад 5 діб) маємо сервіс моніторингу квитків з автовикупом у застосунку”, – сказано в повідомленні “Укрзалізниці”.

  • АТ “Укрзалізниця” поінформувала, що, вивчивши відгуки та досвід залізниць-партнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Мінінфраструктури та вже подали на затвердження зміни стосовно правил перевезення тварин.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.