Велогонщика на Tour de France оштрафували за поцілунок із дружиною

Джерело: France24

Французького професійного шосейного велогонщика Жюльєна Бернара, який з 2016 року виступає за американську команду “Trek-Segafredo”, оштрафували на Tour de France через його поцілунок із дружиною Марго.

Як зазначається, друзі та сім’я Жюльєна чекали на схилі пагорба, щоб привітати чоловіка, коли Tour de France проходив повз його будинок під час етапу в Бургундії. Коли величезний натовп біля Нюї-Сен-Жорж скандував ім’я Бернара, який вважається місцевою знаменитістю, він зупинився, щоб обійняти і поцілувати свою дружину, яка тримала на руках їхнього сина Чарльза.

Комісари перегонів Міжнародного союзу велосипедистів, відповідальні за дотримання загальних правил під час перегонів, назвали подібний прояв емоцій “поведінкою, що завдає шкоди іміджу спорту”, і оштрафували спортсмена.

Скриншот

“Я чекав цього моменту відтоді, як маршрут було оголошено в жовтні минулого року. Такий момент буває раз у житті, і неважливо, чи оштрафують мене (200 швейцарських франків (205 євро). Моя дружина організувала так, щоб усі прийшли і побачили мене на цьому етапі забігу. Я хотів висловити свою вдячність і подякувати їй за це”, — прокоментував Бернар штраф.

За словами велосипедиста, зустріч із його близькими стала унікальним моментом у його кар’єрі.

“Це було справді неймовірно. Саме ці моменти змушують мене продовжувати кататися на велосипеді”, — зізнався він.

За даними видання, місцева влада була більше занепокоєна поведінкою його друзів, які зібрали великий натовп, погрожуючи бар’єру безпеки і просуваючись уперед, а місцеві жителі скандували ім’я Бернара.

Заїзд закінчився для Жюльєна 61-м місцем. Він відстав на 3 хвилини 11 секунд від переможця Ренко Евенепола. Бельгієць виграв етап довжиною 23,5 км, проїхавши виноградниками Золотого берега.

Станом на 29 вересня оперативна ситуація на Харківському напрямку залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ.

28 вересня Міністерство оборони Литви оголосило про передачу нової партії військової допомоги Україні.

У Збройних Силах України підбили підсумки діяльності за вересень 2024 року. Своєю чергою, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визначив ключові завдання і пріоритети на наступний місяць.

Київський апеляційний суд став на бік проросійського діяча Андрія Портнова і відмовив у задоволенні скарги керівниці київського бюро Радіо Свобода та проєкту журналістських розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької. 

До Умані прибувають хасиди для святкування Рош га-Шана – єврейського Нового року, який цього року відзначатимуть 2-4 жовтня. Очікують, що  на святкування приїде понад 50 тисяч паломників.