Помер продюсер Джон Ландау, який працював над «Титаніком» і «Аватаром»

Джерело: Associated Press

На 63-му році життя помер продюсер Джон Ландау, відомий своєю співпрацею з режисером Джеймсом Кемероном над такими фільмами, як “Титанік” та двома фільмами “Аватар”. Сім’я Ландау повідомила про його смерть у суботу, 6 липня, проте причина смерті не була розголошена.

Фото: AP

Ландау розпочав свою кар’єру в кіноіндустрії в 1980-х роках як менеджер з виробництва. Згодом він піднявся до співпродюсера таких фільмів, як “Кохана, я зменшив дітей” і “Дік Трейсі”.

Його співпраця з Кемероном принесла йому три номінації на “Оскар”. У 1997 році вони отримали нагороду за найкращий фільм за “Титанік”. Ландау також брав участь у створенні культових блокбастерів “Аватар” і “Аватар: Шлях води”.

Як виконавчий віцепрезидент із художніх фільмів компанії 20th Century Fox, Ландау курував створення серії фільмів “Сам удома”, а також таких картин, як “Місіс Даутфайр” і “Правдива брехня”.

Джеймс Кемерон висловив свої співчуття з приводу втрати близького друга та колеги, сказавши: “Його химерний гумор, особистий магнетизм, велика щедрість духу та лютість були центром нашого всесвіту Аватара протягом майже двох десятиліть. Його спадщина – це не лише створені ним фільми, а й особистий приклад, який він подав: незламний, турботливий, інклюзивний, невтомний, проникливий і абсолютно унікальний”.

Джон Ландау залишив після себе дружину Джулі та двох синів, Джеймі і Джоді.

  • Актор Білл Коббс – найбільш відомий за ролями охоронця у фільмі “Ніч у музеї” та менеджера Вітні Хьюстон у фільмі “Тілоохоронець” – помер у віці 90 років.
  • Французька кінозірка Анук Еме, визнання якій принесла головна роль у культовому фільмі 1960-х “Чоловік і жінка”, померла у віці 92 років.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.