НАТО розмістило замовлення на зенітні ракети Stinger на майже $700 млн  

Джерело: Reuters

НАТО розмістило замовлення на зенітні ракети Stinger на суму майже 700 мільйонів доларів від імені кількох держав-членів, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

“Сьогодні (агентство закупівель НАТО) NSPA підписало новий міжнаціональний контракт на ракети Stinger на суму майже 700 мільйонів доларів”, – сказав він на зустрічі лідерів оборонної промисловості на полях саміту НАТО у Вашингтоні.

Останній контракт на ракети Stinger від RTX був укладений в травні 2022 року, коли армія США закупили зенітні ракети на суму 625 мільйонів доларів для поповнення запасів, надісланих в Україну.

Замовлення НАТО на Stinger забезпечить роботу виробничої лінії до 2029 року, повідомив Reuters представник RTX.

  • 9 липня, під час промови на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні, президент США Джо Байден анонсував посилення української ППО. Зокрема Сполучені Штати передадуть Україні додаткову батарею Patriot.
  • Попри обмежений бюджет, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус продовжує модернізацію своїх військ. За інформацією Spiegel, глава Міноборони планує придбати понад сотню танків Leopard у найсучаснішій комплектації на майже три мільярди євро.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…