У Південній Африці слони насмерть затоптали іспанського туриста

Джерело: The Guardian

У Південній Африці слони насмерть затоптали 43-річного туриста з Іспанії, який вийшов з автівки, аби зробити фото племінного стада у національному парку Піланесберг.

Інцидент трапився вранці 7 липня. Співробітники парку повідомили, що загиблий був разом з трьома друзями. Він вийшов з автомобіля та підійшов до слонів, аби зробити фото.

“Попри попередження його друзів та пасажирів двох інших автівок, які були там у цей момент, він, на жаль, не прислухався до них. Доросла слониха напала на чоловіка. На жаль, він не зміг втекти чи сховатись від слонихи, до якої приєдналось все стадо і його затоптали насмерть”, – повідомили у парку.

Після нападу на туриста слони повернулись на місце, не зважаючи на інших осіб, які перебували в автомобілях.

Пітер Нел, головний фахівець з охорони природи повідомив журналістам, що голова стада напала на чоловіка, бо хвилювалась через його наближення.

Він додав, що для слонів є нормою захищати своїх дітей, але чимало туристів не зважають на небезпеку і не розуміють, наскільки небезпечні ці тварини.

Керівництво парку повідомило, що туристів завжди попереджують про небезпеку диких тварин. Перед відвіданими парку їх закликають залишатись всередині автівки, дотримуватись дистанції між автомобілями і тваринами, пропускати тварин вперед і виходити з авто лише у відведених для цього місцях.

Напади слонів на людей у цьому регіоні не рідкість. У 2021 році слони затоптали чоловіка – імовірно браконьєра – у національному парку Крюгера.

У сусідньому Зімбабве минулого року дикі тварини – у більшості випадків слони – вбили 50 осіб та поранили 85.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.