Китай проводить високу військову активність навколо Тайваню

Джерело: оборонне відомство в соцмережі Х

Міністерство оборони Тайваню повідомило про високу військову активність Китаю навколо острова. Протягом минулої доби військові зафіксували 66 бойових літаків і 7 кораблів китайської армії, які проводили патрулювання та маневри.

Зокрема 56 літаків, включаючи новітні винищувачі J-16 і ядерний бомбардувальник H-6, перетнули серединну лінію Тайванської протоки. Ця територія є неофіційною межею між материком і островом. Винищувачі КНР увійшли в зону розпізнавання ППО Тайваню з півночі та півдня.

Деякі з цих літаків наблизились на відстань близько 130 кілометрів до Тайбея, столиці Тайваню. Інші підійшли до південного краю острова на відстань 60 кілометрів.

Посилена військова активність Китаю пов’язана з навчаннями авіаносця “Шаньдун” (Shandong) у західній частині Тихого океану, які почалися в середу. Китайські військові традиційно залучають велику кількість бойової авіації та кораблів ВМС для участі в цих тренуваннях.

Радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска блокують можливість вчених зазирнути у Всесвіт, вважають дослідники з Нідерландів.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в жіночому психоневрологічному інтернаті, працівниця, ймовірно, побила свою підопічну.

У Тбілісі у власному помешканні знайшли мертвою трансгендерну модель, учасницю конкурсу краси Miss Trans Star International Кесарію Абрамідзе.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.