Український морський дрон Magura V5 – найрезультативніший у світі – міжнародні експерти

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

Морський ударний дрон Magura V5 визнано найефективнішим у світі за час повномасштабного вторгнення Росії, згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Political Science and Security Studies Journal.

Дрони Magura V5 зуміли атакувати 14 російських кораблів, з яких 8 – повністю знищено.

Зокрема, серед цих кораблів – розвідувальний корабель “Іван Хурс”, патрульний корабель “Сєргєй Котов”, десантні судна “Акула” та “Серна”, ракетний корабель “Івановєц”, великий десантний корабель “Цезарь Куніков”, а також різні швидкісні патрульні та десантні катери російського виробництва.

Загальні збитки, завдані Росії за допомогою дронів Magura V5, оцінюються у понад $500 мільйонів.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.