Конструктори «LEGO» на $200 000 : поліція Орегону викрила схованку злодіїв

Джерело:CBS

Поліція знайшла 4 153 викрадених набори “лего” вартістю понад 200 000 доларів США після кількамісячного розслідування в Орегоні.

Аммон Генріксон, 47-річний власник магазину іграшок, ймовірно, свідомо купував нові, нерозкриті набори конструкторів, які були викрадені з інших магазинів, повідомили в поліції Спрінгфілда.

Підозрювані викрадали іграшки, а потім приносили їх до Генріксона в обмін на готівку. Магазин купував викрадені набори “за невелику частину їхньої фактичної роздрібної вартості”.

Слідчі заявили, що багато хто з крадіїв “лего” використовував готівку для купівлі наркотиків.

Деякі набори коштують на сайті виробника 850 доларів США кожен. Представник поліції додав, що вартість перепродажу деяких наборів “лего” на незалежних онлайн-майданчиках, таких як eBay, значно перевищує 1000 доларів.

Поліціянти у своєму звіті додати фото зібрану фігурку машини та правоохоронця, що затримує злодія.

Джерело: поліція Спрінгфілда

За останні місяці поліція США провела кілька обшуків, пов’язаних з “лего”. У квітні каліфорнійська оперативна група під час кількох рейдів вилучила викрадених наборів іграшок на суму близько 300 000 доларів. Минулого місяця 71-річний чоловік був заарештований після того, як поліція знайшла в його будинку в Каліфорнії майже 3 000 коробок з краденими конструкторами.

  • На Алясці чоловік і двоє поліціянтів врятували лосеня, яке, впало в озеро і застрягло між гідролітаком та причалом.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.