І це «елітно»? Сумки Dior продають майже в 50 разів дорожче собівартості: покупці обурені

Джерело: Wall Street Journal, Diet Prada

Wall Street Journal висвітлили рейди в Італії на виробництвах Dior і Armani. Виявилось, що ціни на їх продукцію – сильно завищені. Це викликало шквал критики серед покупців.

Згідно з документами, Dior платив постачальникам приблизно 53 євро за сумку, яку потім продавав за 2600 євро.

Dior, що входить до конгломерату розкоші LVMH, утримався від коментарів щодо звинувачень.

Італійська дочірня компанія LVMH потрапила під судовий розгляд на початку червня після звинувачень у субпідряді з китайськими компаніями, яких звинувачують у порушенні трудових прав.

Агентство Reuters повідомило, що в рішенні суду йдеться про те, що робітників змушували спати на робочому місці, щоб вони працювали “24 години на добу”.

Дані про споживання електроенергії свідчать про безперервний виробничий цикл, включаючи свята.

Крім того, в документах зазначалося, що пристрої безпеки на верстатах знято для збільшення швидкості роботи, що незаконно знижувало собівартість продукції.

Як наслідок, хоча виробництво кожної сумки Dior коштує близько 53 євро, ці вироби згодом продаються в магазинах за 2600 євро.

Після того, як з’явилася новина про націнки та про умови праці, Dior засипали коментарями про ціни на виробництво. Люди обурені тим, як компанії наживаються лише на іменитій назві бренду.

“Я заплатила тисячі за сумку, вартість виробництва якої 57$. Вона більше не відчувається елітною” – пише користувачка.

Разом з цим, така політика брендів не відштовхне всіх покупців. Ті, хто звик до брендових речей, продовжать їх купувати.

“Можливо, розкішні бренди надто добре вправляються зі своїм амбіційним маркетингом – коли середньостатистична Джейн відкладає чотиризначну суму на сумку від Dior як на розкіш, що трапляється раз у житті, вона може очікувати від неї більшого, ніж шкіряний контейнер для щоденних потреб. Водночас постійні покупці предметів розкоші вже знають, що входить до націнки – за святкові листівки та безоплатні келихи шампанського в магазині треба чимось платити” – вказують автори Diet Prada.

Інший аспект “розкоші” – це зростання кількості та якості підроблених товарів, у тому числі й сумок. Покупцям легше придбати високоякісну копію бажаного товару за меншу ціну, ніж справжню річ. А коли справжня річ навіть не може гарантувати, що була виготовлена у сприятливих умовах праці або з престижного матеріалу, не дивно, що багато хто сумнівається у своєму виборі.

  • Компанія Dior представила “запашну воду” для немовлят, яка продається за ціною 230 доларів.

СБУ спільно з Нацполіцією затримали банду рекетирів, які тероризували мешканців Черкас. Зловмисники вимагали гроші з місцевих підприємців під виглядом повернення неіснуючих боргів.

З 24 жовтня у застосунку “Армія+” запущено сервіс онлайн-навчання для українських військовослужбовців.

В столиці викрили працівників Голосіївського РТЦК та СП, які допомогли понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків ухилитись від мобілізації.

Європейський Союз розглядає можливість підвищення мит на додаткові сільськогосподарські та продовольчі товари, а також добрива з Росії та Білорусі.

Туреччина завдала авіаударів по ймовірних цілях курдських бойовиків у Сирії та Іраку після того, як звинуватила Робочу партію Курдистану (РПК) у теракті в Анкарі 23 жовтня.