Замах на Трампа: що відомо про життя Метью Крукса, який стріляв в експрезидента США

Джерело: CNN

За даними ЗМІ, 20-річний Томас Метью Крукс, якого звинувачують у замаху на вбивство Дональда Трампа, працював у будинку для літніх людей.

Як розповіли у виданні, слідчі поки що не знайшли в соціальних мережах чоловіка нічого, що вказує на мотив. Нині Федеральне бюро розслідувань намагається отримати доступ до його телефону.

ФБР з’ясувало, що Крукс жив у Бетел-Парку, приблизно за 56 кілометрів на південь від місця, де проходив мітинг колишнього президента США. У 2022 році він закінчив середню школу, у старших класах з нього знущалися, оскільки він “вибивався з колективу”.

Відомо, що стрілок працював помічником дієтолога в будинку для літніх людей Bethel Park Skilled Nursing and Rehabilitation Center. Одна з медсестер сказала журналістам, що там провели обшук.

Крукс був зареєстрований як республіканець, проте раніше зробив невеликий внесок у групу, що підтримує демократів. Він голосував лише раз – на проміжних загальних виборах 2022 року. Президентські вибори 2024 року мали стати для нього першими.

Встановити його особу вдалося за допомогою знайденої гвинтівки AR, яка могла належати батькові хлопця. Документів при ньому не було. Батьки хлопця були соціальними працівниками. Батько Крукса спочатку сказав журналістам, що намагається розібратися в тому, що відбувається. Пізніше вони не змогли з ним зв’язатися.

Що передувало?

Експрезидента США Дональда Трампа евакуювали зі сцени на мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, після того, як у натовпі пролунали постріли, а на його обличчі з’явилася кров. Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що під час стрілянини в Пенсильванії дістав поранення вуха.

Під час виступу Трамп демонстрував таблицю кількості перетинів кордону нелегалами, коли в натовпі почулися постріли.

Було видно, як Трамп потягнувся правою рукою до шиї, а на його обличчі виднілася кров. Експрезидент швидко сховався за виступом. Тим часом охоронці Трампа вискочили на сцену.

Невдовзі правоохоронні органи США “нейтралізували” особу, що вчинила стрілянину. Пізніше прокурор округу Батлер Річард Голдінгер заявив, що двоє людей загинули, включно з тим, хто відкрив вогонь.

За словами правоохоронців, інцидент на виборчому мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, розслідується як можливий замах на вбивство.

ФБР заявило, що стрілком, причетним до замаху на колишнього президента США Дональда Трампа, став Томас Метью Крукс.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.