Режисер Бернар-Анрі Леві відвідав позиції бригади НГУ «Хартія»

Джерело: Сергій Жадан/Instagram

15 липня на позиції до українських захисників з 13-ї бригади Національної гвардії України “Хартія” завітав французький філософ та режисер Бернар-Анрі Леві. Про це повідомив письменник, музикант, а нині й військовослужбовець Сергій Жадан.

Опублікувавши спільну світлину, Жадан наголосив, що Леві – людина, котра багато робить для того, аби світ не забував про Україну.

…Знається на реаліях і не втомлюється фіксувати злочини росіян у цій війні. Побував на позиціях, поговорили з бійцями про майбутню оборонну концепцію нашої країни, про Схід і Захід, про війну і мир.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Serhiy Zhadan (@serhiy_zhadan)

Український захисник подякував режисеру за допомогу та висловив сподівання на створення стрічки про бригаду “Хартія”.

Зауважимо, раніше Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський зустрівся  відомим французьким філософом, письменником і документалістом Бернаром-Анрі Леві. Про це він повідомив у Фейсбук.

Довідка. Бернар-Анрі Леві – французький філософ, письменник, кінорежисер-документаліст та політичний журналіст. Пише огляди в тижневику Le Point, є власником частки щоденної газети Libération.

13 липня у Харкові режисер презентував третій документальний фільм про повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Для стрічки Бернар-Анрі Леві зібрав свої репортажі минулого літа з лінії фронту, із затоплених населених пунктів після підриву Каховської ГЕС, у колишніх місцях утримання українських полонених, зруйнованих будинках прифронтових міст тощо.

  • 2 липня український письменник, музикант, а нині й військовослужбовець Сергій Жадан повідомив, що став Почесним доктором філософії Українського вільного університету у Мюнхені.

Російські війська розпочали контраступ на території Курської області. Це підтвердили і Президент України, і міноборони ворога, і Інститут вивчення війни.

Французьке обладнання, попри санкції, використовується для обслуговування російських військових літаків Су-30СМ, за участю казахстанської компанії ARC Group. Встановлено, що казахстанські фахівці обслуговують авіоніку на літаках, зокрема продукцію французьких компаній Thales та Safran.

Речник міністерства закордонних справ Індії в четвер, 12 вересня, заявив, що близько 45 громадян Індії звільнили з російської армії.

Сьогодні, 12 вересня, росіяни завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині, внаслідок чого загинули троє осіб, ще двоє – поранені.

Видання The Washington Post припустило, що Дональд Трамп, який балотується в президенти США, не стане на бік України, зокрема тому, що це перечить очікуванням його виборців.