У Франції на солдата, який патрулював напередодні Олімпіади, напали з ножем

Джерело: AP

Французький солдат зазнав ножового поранення під час патрулювання біля великого залізничного вокзалу в Парижі за 11 днів до відкриття Олімпіади 2024 року.

За повідомленням паризької прокуратури, військовослужбовця госпіталізували з пораненням у лопатку, його життю нічого не загрожує. Нападника, чиї мотиви ще з’ясовуються, арештовано.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен зазначив у X (Twitter), що солдат патрулював вокзал Gare de l’Est на сході Парижа.

Прокуратура Парижа розпочала розслідування за фактом замаху на вбивство, однак антитерористична прокуратура Франції наразі не розглядає цей напад як теракт.

Поранений військовий служить у силах внутрішньої безпеки Франції Sentinelle, які були створені для охорони важливих об’єктів після серії терористичних нападів у 2015 році. Раніше ці сили також зазнавали нападів.

Для забезпечення безпеки під час Олімпіади, яка триватиме з 26 липня по 11 серпня, Париж залучає близько 30 тисяч поліціянтів щодня, а на церемонії відкриття Ігор на річці Сена їхня чисельність досягне 45 тисяч. Крім того, близько 18 тисяч військовослужбовців, серед яких тисячі розміщені у спеціальному таборі на околиці столиці, також допомагають забезпечувати безпеку.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.