Armani та Dior підозрюють у надмірній експлуатації співробітників

Джерело: Reuters

Італійський антимонопольний орган розпочав розслідування щодо ймовірної надмірної експлуатації працівників компаніями, що належать до Armani Group та Dior Group. Це стало наслідком рішення прокуратури Мілана запровадити тимчасове управління у кількох китайських фірмах, які виробляють люксові товари для Armani та Dior і працюють в Італії.

Ще у квітні суд прийняв рішення про тимчасове управління у промисловому підрозділі Armani – Giorgio Armani Operations. Причиною стали виявлені факти експлуатації працівників підрядниками.

Giorgio Armani Operations передала виробництво сумок, ременів та виробів зі шкіри на аутсорсинг двом фірмам. Ті, своєю чергою, передали цю роботу на субпідряд чотирьом китайським компаніям. Майстерні розташовувалися на околиці Мілана.

Слідчі встановили, що китайські компанії платили робітникам 2 –3 євро за годину при середній тривалості роботи 10 годин на день, часто сім днів на тиждень. Ці виробники продавали сумки підрядникам Armani за 93 євро, а ті перепродавали їх Armani за 250 євро. Потім ці сумки виставлялися на ринок приблизно за 1 800 євро.

Антимонопольний орган Італії підозрює, що компанії Armani та Dior могли робити хибні заяви про етичну та соціальну відповідальність, зокрема щодо умов праці та дотримання законодавства своїми постачальниками.

У Старокостянтинові на Хмельниччині через падіння уламків російського БПЛА виникли пожежі. З пошкодженого готелю та будинку довелось евакуювати 40 людей.

Участь північнокорейських військових у війні проти України на боці РФ може призвести фактично до Третьої світової війни.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль і президент Польщі Анджей Дуда в четвер, 24 жовтня, засудили відправку військ Північною Кореєю до Росії як глобальну загрозу безпеці.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко передав українським захисникам на фронті нову партію FPV-дронів, засобів РЕБ та іншої техніки на суму 46,5 мільйонів гривень.

Олександр Усик, чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBC, WBA, WBO та IBO, планує продати фото з автографом Тайсона Ф’юрі, щоб передати кошти на підтримку українських військових.