Президент Аргентини розпустив розвідувальну службу

Джерело: La Nacion

Президент Аргентини Хав’єр Мілей розпустив Федеральну агенцію розвідки і розпорядився створити замість неї чотири нові спеціалізовані структури під контролем Державної служби розвідки (SIDE).

Як розповіли у виданні, в указах президента розвідувальна служба звинувачується у неефективності, що веде до “дискредитації демократичних інститутів”.

Адміністрація президента Мілея заявила у соцмережах, що проведений аудит засвідчив, що Федеральна агенція розвідки займалася не захистом народу країни, а внутрішнім стеженням, переслідуванням опозиції та торгівлею впливом.

В указах, підписаних Мілеєм як керівником уряду, згадуються провали розвідки протягом останніх 30 років. Зокрема, вибух біля єврейського культурного центру у Буенос-Айресі в 1994 році, коли загинули 85 людей, вбивство генерального прокурора Альберто Нісмана у 2015 році та замах на колишнього президента Крістіну Кіршнер у 2022 році.

Зазначається, що у 2015 році в Аргентині вже проводили реформу розвідувальної служби – тоді було створено Федеральне агентство розвідки замість Секретаріату розвідки країни.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.