Автора коміксу «Пісочна людина» Ніла Геймана звинуватили у сексуальному насиллі

Джерело: Tortoise

Дві жінки звинуватили британського письменника, автора роману “Американські боги” і коміксу “Пісочна людина”, за мотивами якого Netflix випустив серіал, Ніла Геймана у сексуальному насиллі.

Як стверджує одна з жінок, письменник вчинив над нею насильство в день знайомства. За словами жінки, на той момент їй було лише 20 років, а Гейману – 40. Вона навіть зверталася до поліції, але жодних обвинувачень зірці не висунули.

Тоді як інша жінка працювала нянею у Ніла. У перший день її перебування в будинку чоловіка у них відбувся інтимний зв’язок. Тоді постраждалій було 22 роки, а Гейману вже 61.

Сам письменник заперечує усі обвинувачення і лише визнає, що у нього були поцілунки з другою жінкою. Натомість жінки наголосили, що стали жертвами болісних і “принизливих” вчинків Ніла.

Перша постраждала зізналася, що “ніколи не хотіла інтиму, але відчувала себе зобов’язаною ним займатися”. Окрім того, як вона стверджує, їхній статевий контакт був примусовим та болючим, а одного разу знаменитість так придушив її, що жінка втратила свідомість.

“Наприкінці він змусив мене відчути, що це було за обопільною згодою. Але насправді це було не так. Він ніби заманив мене, якщо можна так висловитися, у свій психологічний лабіринт. Так що все було зовсім не просто”, – поділилася жінка.

Обидві постраждалі говорять, що Гейман мав чимало збочених фантазій і часто просив називати його “господарем”.

Нині поліція Нової Зеландії розпочала розслідування за фактом сексуального насилля над двома жінками.

Довідка. Свою популярність Ніл Гейман здобув завдяки унікальному стилю письма, що поєднує елементи фантастики, жахів та міфології. Однією з найвідоміших робіт Ніла є серія коміксів “Пісочна людина”, яка отримала численні нагороди та стала культовою серед поціновувачів коміксів.

Серед інших відомих творів Геймана, роман “Американські боги”, який поєднує елементи американської культури та міфології. Книга здобула премії Г’юґо, Неб’юла та Брем Стокер.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.