У Польщі побудували базу для понад тисячі американських військових

Джерело: PAP

У місті Сьвентошув на південному заході Польщі завершили будівництво бази, призначеної для тимчасового розміщення понад 1000 американських військовослужбовців під час навчань.

Крім цього, база буде використовуватися для ротаційного перебування військових з США.

“База також буде використовуватися для швидкого збору та отримання припасів, налаштування бойової техніки перед переміщенням у зону тактичного збору”, – розповів бригадний генерал Даріуш Мендрала.

  • Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.
  • Бундесвер підготував план оперативних дій у Німеччині (OPLAN DEU), який передбачає швидке розгортання 800 тисяч військовослужбовців та 200 тисяч одиниць техніки НАТО на східному фланзі альянсу у разі нападу Росії.

У Хмельницькій області затримали чоловіка, який з автомата Калашникова відкрив вогонь по поліціянтах та службових автомобілях, поранивши правоохоронця і цивільного.

13 вересня російська армія завдала удару по енергооб’єкту в Сумській області, внаслідок чого загинув 54-річний працівник підприємства, а ще семеро людей отримали поранення.

За повідомленням ЗМІ, Дмитро Кулеба був звільнений з посади міністра закордонних справ України, бо нібито дратував главу Офісу президента Андрія Єрмака, який “хоче більшого контролю” в МЗС.

За весь час окупації Сєверодонецька в Луганській області російські загарбники забезпечили опалення лише в кількох будинках місцевих мешканців.

Папа Франциск у п’ятницю висловив критику на адресу обох кандидатів у президенти США, звинувативши їх у “антижиттєвій” політиці щодо абортів і міграції. Він порадив обрати на виборах того кандидата, який, на їхню думку, є “меншим злом”.