Актор Кевін Спейсі визнав у суді, що торкався заявника у «романтичний та інтимний» спосіб

Джерело: CNN

13 липня американський актор театру і кіно, двічі лауреат премії “Оскар”, Кевін Спейсі заявив суду в Лондоні під час розгляду справи про сексуальні домагання, що він торкався позивача, який є одним із чотирьох чоловіків, котрі висунули звинувачення проти нього, у “романтичний та інтимний” спосіб.

Він був веселим, привабливим і кокетливим; згодом ми почали… я припускаю, що це я… почав торкатися до нього романтичніше та інтимніше, – зазначив Спейсі в лондонському суді Саутварк.

Водночас голлівудська зірка заперечує усі 12 звинувачень проти нього.

У травні 2022 року Спейсі було висунуто п’ять звинувачень у сексуальному насильстві, в яких йшлося про напад на трьох чоловіків у період між 2005 і 2013 роками. Хоча Спейсі не визнав свою провину, у листопаді Королівська прокуратура висунула ще сім звинувачень, пов’язаних із “низкою сексуальних насильств проти одного чоловіка між 2001 і 2004 роками”.

На судовому засіданні 13 січня в Лондоні, на котрому Спейсі з’явився через відеозв’язок, актор не визнав себе винним за новими обвинуваченнями: у нападі (за трьома пунктами), в сексуальному насильстві (за трьома пунктами) і в спонуканні людини до сексуальних дій без згоди.

Суддя у справі погодився долучити новий обвинувальний висновок із семи пунктів до попередніх п’яти, що призвело до єдиного судового процесу проти Спейсі за всіма звинуваченнями.

Звинувачення пов’язані з інцидентами в Лондоні та його околицях протягом 12-річного періоду, коли Спейсі працював художнім керівником у лондонському театрі Old Vic.

Далі актор зазначив у своїх свідченнях, що взаємини пари стали дещо “сексуальними”, але додав, що вони не вступали у сексуальні стосунки, оскільки заявник не хотів йти далі.

Іноді таке трапляється, і ми просто поважаємо, як далеко хтось хоче зайти чи ні, – пояснив Спейсі.

Відповідач у суді назвав час, проведений разом із заявником, “веселим” і додав, що був “розчавлений” звинуваченнями, висунутими проти нього.

Я ніколи не думав, що (людина), яку я знав, через 20 років завдасть мені удару в спину, – наголосив він.

Прокуратура надала свої аргументи у середу, повідомляє Асоціація преси Великої Британії.

  • Суд присяжних визнав Ембер Герд і Джонні Деппа відповідальними за наклеп у позовах одне проти одного. Присяжні дійшли висновку, що акторка “діяла зі злим наміром” і звела наклеп на колишнього чоловіка у статті Washington Post від 2018 року.
  • 13 січня американський актор Езра Міллер визнав свою провину за незаконне проникнення в будинок сусіда в межах угоди з обвинуваченням, аби уникнути ув’язнення, поставши перед судом у Беннінгтоні, штат Вермонт.
  • Джастіна Ройланда, співавтора мультсеріалу “Рік і Морті”, звинуватили у домашньому насиллі проти колишньої партнерки. Він постане перед судом.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.

У Харківській області затримано російського агента, який шпигував за українськими захисниками у Куп’янську.