Зеленський прибув до Великої Британії

Джерело: Володимир Зеленський/X

Президент України Володимир Зеленський прибув до Великої Британії для участі в саміті Європейського політичного співтовариства (EPC) в Бленгеймському палаці. 

Він зазначив, що прибув “провести двосторонні зустрічі з партнерами та підписати нові угоди з безпеки”.

Глава держави також зустрінеться з королем Чарльзом III, прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, урядовцями та керівниками оборонних компаній.

“Ми підпишемо міжурядову угоду про підтримку українського оборонно-промислового комплексу, обговоримо подальше оборонне співробітництво, розширення наших оборонних можливостей”, – сказав Глава держави.

Раніше ми повідомляли, що прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер сьогодні, 18 липня, прийме щонайменше 45 європейських лідерів у Бленгеймському палаці в Оксфордширі на зустрічі Європейського політичного співтовариства (EPC).

Віцепрезидентка США, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, Камала Гарріс розміщує в ключових штатах рекламу з підтримкою України. 

Європейська комісія представила країнам-членам три варіанти виконання плану G7, згідно з яким західні союзники залучать для допомоги Україні 50 мільярдів доларів, отриманих з доходів від заморожених активів РФ.

В суботу, 14 вересня, армія РФ завдала удару по Гуляйпільській громаді Запорізької області. Є жертви. 

Наприкінці червня Міністерство оборони Нідерландів повідомило, що країна разом з союзником нададуть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Тепер цей план скасовано через відмову союзника.

Станом на 16:00 в суботу, 14 вересня, від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 83. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках.