Зафіксовано збій у роботі сервісів по всьому світі: українські теж потрапили «під удар»

Джерело: Радіо Свобода, Bloomberg

Зранку, 19 липня, в Україні було зафіксовано збої у роботі “Нової пошти”, Monobank, Sense Bank, мобільного оператора “Vodafone”. Виявилось, що проблеми у роботі деяких сервісів виникли і у багатьох інших країнах.

У п’ятницю низка технічних збоїв порушила роботу авіакомпаній, банків і Лондонської фондової біржі, що стало надзвичайно поширеним каскадом збоїв, який прокотився від США до Азії після того, як корпорація Microsoft повідомила про перебої в роботі своїх онлайн-сервісів.

Кілька американських авіакомпаній, включаючи American Airlines, United Airlines і Delta Airlines, призупинили польоти через проблеми зі зв’язком.

Аеропорт Берліна повідомив про затримку реєстрації на рейси через технічні несправності, подібні проблеми виникають і в інших аеропортах світу.

Sky News, один з найбільших новинних каналів Британії, не може вести пряму трансляцію, про це заявив голова правління.

Цей глобальний технічний збій вплинув на роботу в різних країнах, включаючи іспанські аеропорти, турецькі авіакомпанії, австралійські ЗМІ та банки.

McDonald’s Corp., United Airlines Holdings Inc. та група LSE (яка управляє Лондонською фондовою біржею) були серед великих компаній, які повідомили про різноманітні проблеми зі зв’язком зі службою підтримки клієнтів.

Принаймні частина проблем була пов’язана з програмним забезпеченням з кіберзахисту компанії CrowdStrike Holdings Inc.

Австралійська компанія AGL Energy Ltd. повідомила у своєму пості на X, що наразі має системні проблеми через збій у роботі CrowdStrike.

Перші збої з’явилися в США пізно ввечері в четвер, що пов’язано зі збоями в роботі сервісів Microsoft, включаючи Azure і 365.

Група LSE заявила, що стикається з глобальною технічною проблемою, яка перешкоджає публікації повідомлень. У другій половині дня японські користувачі почали повідомляти про збої в роботі сервісів, зокрема Microsoft 365 – офісного програмного забезпечення компанії. Авіакомпанії в аеропортах Мумбаї та Гонконгу повернулися до ручної реєстрації пасажирів.

Останні збої сталися одразу після того, як Microsoft заявила, що розв’язала проблему збоїв у роботі хмарних сервісів Azure. Раніше на сторінках статусу компанії з’являлися повідомлення про те, що Azure та Microsoft 365 зазнавали проблем протягом декількох годин.

Дійшло навіть до закладів громадського харчування. Японська мережа закладів McDonald’s призупинила роботу близько третини своїх магазинів по всій країні після системного збою. Проблеми з касовими апаратами змусили постачальника біг-маків припинити роботу.

  • У понеділок, 15 липня, волонтерська хакерська група спільно з кіберекспертами з Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакувала приблизно 100 вебсайтів, що функціонують у російському сегменті інтернету.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.