Глобальний збій Microsoft вивів з ладу 8,5 млн комп’ютерів по всьому світу

Джерело: ВВС

Компанія Microsoft підрахувала, що внаслідок технічного збою у роботі IT-систем 19 липня з ладу було виведено близько 8,5 мільйона комп’ютерів з Windows по всьому світу.

Інцидент стався через розсилку компанією CrowdStrike пошкодженого оновлення програмного забезпечення великій кількості своїх клієнтів. Microsoft підкреслила, що кількість уражених пристроїв становить менш як 1%.

Проте збій мав широкі економічні та соціальні наслідки, оскільки клієнтами CrowdStrike є багато критично важливих служб та підприємств.

Видання зазначає, що оприлюднена цифра дає підстави припустити, що цей інцидент може бути найгіршою кіберподією в історії.

Нагадаємо, зранку, 19 липня, в Україні було зафіксовано збої у роботі “Нової пошти”, Monobank, Sense Bank, мобільного оператора “Vodafone”. Виявилось, що проблеми у роботі деяких сервісів виникли і у багатьох інших країнах.

У п’ятницю низка технічних збоїв порушила роботу авіакомпаній, банків і Лондонської фондової біржі, що стало надзвичайно поширеним каскадом збоїв, який прокотився від США до Азії після того, як корпорація Microsoft повідомила про перебої в роботі своїх онлайн-сервісів.

  • У понеділок, 15 липня, волонтерська хакерська група спільно з кіберекспертами з Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакувала приблизно 100 вебсайтів, що функціонують у російському сегменті інтернету.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.