«Мікс фанти та борщу»: нардеп Железняк прокоментував ініціативу уряду про підняття податків

Джерело: Ярослав Железняк/Фейсбук

Народний депутат Ярослав Железняк висловив власну позицію стосовно ініціативи уряду щодо підняття податків. Парламентар заявив про абсолютну незгоду з пропозицією Кабміну, закликавши зокрема значно змінити текст податкових змін та скоротити “всі зайві видатки”.

Це просто якийсь сором. Мало того, що деякі пункти незрозуміло звідки взяли якийсь не повʼязані ані логікою, ані необхідністю рендомні ідеї. Потім піарно назвали весь цей мікс фанти та борщу одним словом “військовий збір” і без будь-яких пояснень внесли у Раду під крики “нам терміново потрібні гроші”.

Депутат зауважив, що подання викликає низку запитань, зокрема чому такі зміни, які під них розрахунки та зрештою звідки впевненість що це не збільшить тінь. Він також поцікавився нащо значно ускладнювати і створювати додаткове адміністрування “там де цього можна було точно не робити”. Також нардеп засумнівався, що деякі речі будуть працювати на практиці.

За словами Железняка, писали документ “на швидку руку”, позаяк у тексті “купа помилок”.

Про просто нульову комунікацію і якесь хоч пояснення я взагалі мовчу. Ви внесли найбільше підвищення податків за історію? Може хоч хтось вийде і якось пояснить це? Чи піар для уряду, а негатив для депутатів? – висловив претензію народний обранець.

Він запевнив, що у такому вигляді не підтримуватиме урядову ініціативу щодо підвищення податків. Додавши, що навіть зараз не неї не назбирають і 150 голосів.

Железняк розуміє необхідність ініціативи, однак, пояснив, що будь-яке підвищення податків “має хоча б уникнути купу зайвої бюрократії для бізнеса і людей”.

Окремо нардеп поцікавився чому у межах бюджетних змін урядовці майже нічого не змінюють з державних видатків.

Де скорочення неефективних програм? Де зрізання 3 млрд грн на дурниці типу “кешбеку” та серіалів? Де додаткові надходження від підвищення тарифу у вигляді дивідендів Енергоатому, – запитав він.

Нардеп закликав:

  • змінити текст податкових змін;
  • скоротити всі зайві видатки;
  • показати, що ситуація коли держава втрачає на контрабанді, нелегальних ринках і закупівлях рівнозначні гроші не повториться. Зокрема нагадав про голосування за реформу митниці і запуск комісії по відбору голови БЕБ.

Також Железняк висловив сподівання на бодай політичну відповідальність для тих, хто, за його словами, “довів ситуацію до останнього дня”.

Читайте також: Корупційний рай для податкової – закон про «клуб «білого» бізнесу»

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.