В РФ засудили журналістку Курмашеву до 6,5 року колонії за «фейки» про російську армію

Джерело: Associated Press

Верховний суд Татарстану визнав журналістку Татаро-башкирської служби Радіо Свобода Алсу Курмашеву винною у поширенні нібито неправдивої інформації про російську армію (стаття 207.3 КК РФ), засудивши її до шести з половиною років колонії.

47-річну редакторку Курмашеву засудили за “поширення неправдивої інформації” про військових, повідомляється на сайті Верховного суду Татарстану. Прессекретарка суду Наталія Лосєва підтвердила вирок Курмашевій і оприлюднила Associated Press телефоном вирок у секретній справі.

Зауважується, що справа надійшла до суду з грифом “таємно”, і розглядалася в закритому режимі. Associated Press повідомляє, що вирок ухвалили минулої п’ятниці, 19 липня.

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Стівен Капус назвав вирок “глумом із правосуддя”, наголосивши, що “єдиний справедливий результат – це негайне звільнення Алсу з в’язниці”.

Для американської громадянки, нашої дорогої колеги, вже давно час возз’єднатися зі своєю люблячою сім’єю, – додав Капус.

Раніше ми повідомляли, що Росія затримала редакторку Татаро-башкирської служби Радіо Вільна Європа Алсу Курмашеву за те, що вона не зареєструвалася як “іноземний агент” під час візиту до Росії.

Зауважимо, 19 липня, російський суд визнав американського репортера видання The Wall Street Journal Евана Гершковича винним у шпигунстві та засудив його до 16 років колонії суворого режиму.

32-річний Гершкович заперечує всі звинувачення у свій бік. Він став першим американським журналістом, якого РФ звинувачує у шпигунстві, з часів холодної війни.

Президент США Джо Байден заявив, що Гершкович не вчиняв жодного злочину і був незаконно затриманий.

5 жовтня Букви опублікували матеріал про історію херсонки Олени Молокової, в якому йдеться про її…

Згідно зі ще не оприлюдненими планами НАТО, союзникам доведеться надати значно більше військ і зброї, щоб захистити себе від Росії, включаючи Німеччину.

Кібератака, ймовірно, пов’язана з китайським урядом, була націлена на мережу низки американських провайдерів широкосмугового доступу, потенційно отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд США використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування телефонних розмов у мережі.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.