Україна зводить нові укріплення вздовж північного кордону

Джерело: Командування Об’єднаних Сил ЗС України

Україна продовжує укріплювати північний кордон з Білоруссю та Росією, а також заохочує цивільних осіб у деяких регіонах виїжджати у безпечніші місця.

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про захист державного кордону від можливого проникнення ворога.

Ми продовжуємо створювати інженерні загородження безпосередньо по державному кордону. Риємо протитанкові рови, мінуємо місцевість. Упереджуючи проникнення ворожих диверсійних груп та перетинання кордону бронетанковою технікою встановлюємо відповідні мінні поля.

Він зауважив, що лінія державного кордону з північними сусідами у цивільному вигляді ще нам довго не знадобиться, “оскільки по той бік кордону друзів у нас немає”. Тож, наголосив Наєв, поставлене завдання — зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною.

За його словами, за минулу декаду місяця вже встановлено 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням більш як 5,8 тис. мін. Вздовж кордону обладнано близько 5 тис. метрів траншей та 6,5 тис. метрів протитанкових ровів.

Також споруджено 80 перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для важкої техніки.

Раніше у Генштабі повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Тоді як на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, це, зокрема, Камінь Чернігівської області; Покровка, Рясне – Сумської області та Муравське, Олійникове, Різникове, Бологівка – Харківської області.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.