21 липня зафіксовано як найспекотніший день у світі за всю історію спостережень

Джерело: Reuters

Згідно з попередніми даними служби кліматичних змін Copernicus Європейського Союзу, неділя, 21 липня, була найспекотнішим днем ​​у світі.

Глобальна середня температура повітря на поверхні в неділю досягла 17,09 градусів за Цельсієм — трохи вище попереднього рекорду, встановленого в липні минулого року в 17,08 градусів за Цельсієм.

Минулого тижня спека була на великих територіях Сполучених Штатів, Європи та Росії.

Минулого року чотири дні поспіль були нові температурні рекорди, з 3 по 6 липня, оскільки зміна клімату, спричинена спалюванням викопного палива, викликала сильну спеку в Північній півкулі.

Кожен місяць, починаючи з червня 2023 року вважається найспекотнішим на планеті з початку ведення записів у порівнянні з відповідним місяцем попередніх років, заявили в Copernicus.

Деякі вчені припускають, що 2024 рік може перевершити 2023 рік як найспекотніший рік з початку ведення записів.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Литовські парламентарі мають намір ухвалити рішення про заборону працівникам, котрі мають доступ до секретної інформації, виїжджати до недружніх зарубіжних країн.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна має бути спроможною відповісти на загрози, що походять від її супротивників, тому їй потрібно й надалі зміцнювати свій військовий потенціал, а також модернізувати армію.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.