Прибуток Tesla зменшився вдвічі. Маск відкладає довгоочікувану презентацію автономних таксі

Джерело: Bloomberg, Reuters

Tesla повідомила у квартальному звіті про скорочення прибутків та відклала довгоочікувану презентацію автономних таксі. Це призвело до падіння акцій автовиробника на початку торгів.

Чистий прибуток компанії у другому кварталі впав до $1,48 млрд порівняно з $2,7 млрд у той же період минулого року.

Генеральний директор Ілон Маск підтвердив, що компанія перенесе захід, на якому будуть представлені прототипи роботаксі, приблизно на два місяці – на жовтень.

Причиною зниження прибутку є уповільнення продажів електромобілів. Tesla відстає від торішніх темпів постачань (1,8 млн) і очікує, що зростання обсягів у 2024 році буде значно нижчим.

Доступніші моделі, які могли б пожвавити продажі, підуть у виробництво не раніше першої половини наступного року. Заплановане відкриття заводу у Мексиці відклали до закінчення президентських виборів у США в листопаді, а людиноподібний робот, який, за прогнозами Маска, підніме вартість Tesla до небес, не почнуть продавати до 2026 року.

Загалом, Tesla стала заробляти менше на продажу кожного електромобіля: з $18,000 у другому кварталі 2022 року до $8,200 у другому кварталі 2024 року. Після публікації квартального звіту ціна акцій Tesla впала на 8.7%, оскільки інвесторів розчарували не стільки показники продажів, скільки плани компанії на майбутнє.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.