Нідерланди та Данія готові відправити Україні 14 танків Leopard 2

Джерело: Reuters

Нідерланди та Данія готові поставити Україні 14 відремонтованих танків Leopard 2, повідомило міністерство оборони Нідерландів у четвер, 25 липня.

“Танки Leopard 2A4 можуть допомогти Україні взяти верх на полі бою. Він має велику вогневу потужність, забезпечує хороший захист екіпажу та швидкісний”, – йдеться в повідомленні.

У квітні минулого року обидві країни заявили, що купуватимуть танки у третьої сторони, готувати їх до бою та передавати Україні.

Танки повністю переробив німецький виробник зброї Rheinmetall і після місяців випробувань тепер вони готові до доставлення в Україну до кінця літа, повідомили в міністерстві. У відомстві не назвали точну дату відправлення.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…