«Думками навиворіт 2» став найкасовішим фільмом в історії анімаційного кіно

Джерело: Variety

Анімаційний фільм “Думками навиворіт 2” (Inside Out 2) від Disney та Pixar встановив новий рекорд, ставши найкасовішим мультфільмом в історії анімаційного кіно. За перші шість тижнів прокату стрічка заробила 601 мільйон доларів у США та 861 мільйон доларів за кордоном, довівши загальні касові надходження до 1,461 мільярда доларів.

Фото: Pixar

Попередній рекорд утримував мультфільм “Крижане серце II” (Frozen 2), який зібрав 1,45 мільярда доларів у 2019 році. Виробництво “Думками навиворіт 2” коштувало 200 мільйонів доларів, що свідчить про значний фінансовий успіх стрічки.

Крім того, “Думками навиворіт 2” обігнав за кількістю продажів квитків навіть фільм “Барбі”, який зібрав 1,446 мільярда доларів, і став 13-м найпопулярнішим фільмом усіх часів.

Перший фільм франшизи “Думками навиворіт 1” зібрав 858 мільйонів доларів у всьому світі, але його продовження перевершило цей показник за лічені тижні.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.