Волонтер Сапронов, дім якого пошкодив КАБ, закликав допомагати військовим, а не йому

Джерело: Юрій Сапронов

Харківський волонтер Юрій Сапронов, у дім якого поцілив російський КАБ, подякував за підтримку і наголосив, що йому не потрібна допомога і кошти краще переказати на потреби українських захисників.

“Я глибоко зворушений вашою добротою і бажанням допомогти. Проте я не можу приймати особисті пожертви. Для себе особисто – ні. Натомість прошу вас підтримати наших хлопців та тих, хто справді зараз цього потребує”, – написав він.

Волонтер додав, що зараз збирає кошти на кілька дронів, бензогенератори, павербанки, зарядні станції та лопати і наголосив, що якщо раптом хтось перешле кошти на його особисту банківську карту – він витратить їх на дрони.

“Ваша допомога дуже важлива для багатьох сьогодні. Дякую за розуміння та небайдужість”, – написав він.

Щодо пошкодженого будинку, то, запевнив Сапронов, він не виїде з Харкова.

Також він додав, що внаслідок влучання КАБу загинула його 15-річна кішка – британка шоколадного кольору. Решта тварин – три собаки та п’ять котів – живі.

Що передувало?

24 липня унаслідок удару росіян керованою авіаційною бомбою по приватному сектору центральної частини Харкова пошкоджено будинок харківського волонтера Юрія Сапронова.

Як розповів Сапронов, у момент влучання він був не вдома. У будинку залишалася дружина Ірина, вона не постраждала. За його словами, росіяни влучили у будиночок охорони та гаражі, є багато руйнувань у садибі.

Зазначається, що в будинку родина Сапронових мешкає останні 17 років.

Він зауважив, що влучання пряме було в машину, від неї залишилися диск і шматок двигуна.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.