Помер британський блюзовий музикант Джон Мейолл

Джерело: BBC

У віці 90 років помер легендарний британський блюзовий музикант Джон Мейолл.

На сторінці музиканта в Instagram вказано, що він помер у своєму будинку в штаті Каліфорнія у понеділок, 22 липня.

“Джон Мейолл подарував нам 90 років невтомної роботи, спрямованої на навчання, надихання та розважання публіки”, – йдеться у дописі.

Мейолл народився 29 листопада 1933 року в містечку Максфілд, графство Чешир.

До вступу у Манчестерський коледж мистецтв пройшов службу в армії.

У 1960-х роках Мейолл заснував гурт Bluesbraekers. Тоді ж він почав виступати у легендарному лондонському клубі Marquee, з якого розпочався злет багатьох британських рок-гуртів, зокрема Rolling Stones і Who.

Bluesbraekers справили величезний вплив на розвиток тодішньої популярної музики, ставши стартовим майданчиком для багатьох провідних рок-гітаристів, серед яких – Ерік Клептон, Пітер Грін і Мік Тейлор.

Як пише The Independent, Мейолла називають “хрещеним батьком” британського блюзу – він допоміг розвинути британський ритм-енд-блюз у чиказькому стилі.

У 1969 році Мейолл переїхав до Лос-Анджелеса, де випустив десятки альбомів.

У 2005 році музикант здобув титул кавалера Ордена Британської імперії, а у 2024 році його включили до Залу слави рок-н-ролу.

У Мейолла залишилися шестеро дітей, семеро онуків і четверо правнуків.

В Україні триває 840-ва доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 639 тисяч осіб.

Фахівці ISW прокоментували статтю WSJ про те, що міноборони РФ просило Володимира Путіна оголосити мобілізацію. Аналітики прокоментували ймовірність мобілізації у Росії.

20 вересня відзначають Міжнародний день студентського спорту та Всесвітній день рису. За церковним календарем сьогодні – великомученика Євстратія та інших.

За даними синоптиків у п’ятницю, 20 вересня, в Україні сухо та сонячно.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.