Перед початком Олімпіади в Парижі невідомі влаштували диверсії на залізниці

Джерело: AP

Перед початком Олімпіади у Франції відбулась серія диверсій на залізниці. Це паралізувало всю мережу швидкісних поїздів.

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що саботаж і підпали, які завдали шкоди ключовим ділянкам залізниці Франції напередодні Олімпіади, мали “чітку мету: заблокувати мережу високошвидкісних поїздів”.

Він сказав, що вандали стратегічно обрали головні маршрути з півночі, сходу і заходу в напрямку Парижа, за кілька годин до того, як місто прийме церемонію відкриття Олімпіади. Атталь сказав, що це матиме “величезні наслідки”, оскільки сотні тисяч людей застрягли, намагаючись потрапити до Парижа на Олімпійські ігри або у відпустку.

Поки що не відомо достеменно, чи пов’язані ці диверсії з Олімпіадою.

Водночас Financial Times повідомляє, що диверсії можуть змусити близько 800 тисяч людей “скоригувати свої плани”. Міністр закордонних справ Жеральд Дарманен заявив, що французькі силовики запобігли чотирьом терористичним атакам на Олімпіаду.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.