Дайвери знайшли затонулий корабель 19 століття із ящиками з невідкритим шампанським

Джерело: CNN

У глибинах Балтійського моря знайшли затонулий корабель 19 століття, наповнений ящиками з невідкритим шампанським.

За словами команди польських дайверів, які зробили відкриття біля узбережжя Швеції, затонуле судно також наповнене мінеральною водою.

“Весь затонулий корабель доверху завантажений ящиками з шампанським, мінеральною водою та порцеляною. Я займаюся дайвінгом 40 років і часто трапляється, що там одна або дві пляшки… але виявити затонулий корабель із такою кількістю вантажу – для мене це вперше”, — сказав Томаш Стахура, керівник дайвінг-групи Baltictech, яка знайшла затонулий корабель.

Він додав, що затонулий корабель був “у дуже хорошому стані”, а його вантаж – чималий. 

Знайдена мінеральна вода була в герметичних глиняних пляшках фірми Selters – німецький бренд, який високо цінувався в 19 столітті, “часто зарезервований для королівських столів і вважався майже лікувальним”.

Водолази повідомили регіональну владу Швеції про судно, однак через адміністративні обмеження витягти знахідку з судна може зайняти деякий час, сказав Стахура.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.