Чиновниця на Тернопільщині отримувала хабарі у вигляді подарункових сертифікатів

Джерело: ГУНП в Тернопільській області, Тернопільська обласна прокуратура

Депутатка з Кременця, що на Тернопільщині, отримувала хабарі у вигляді сертифікатів на косметику та парфуми Brocard, а також на відпочинок у готелі.

Чиновниця міської ради разом із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директором комунального підприємства організували злочинну схему оренди комунального майна. Підприємець, який хотів виграти тендер, надав зловмисникам 5000 доларів, сотні літрів пального, та 160 000 грн.

Джерело: ГУНП в Тернопільській області

Проте, крім цього, він ще й вручав різноманітні “подарунки”.

“23 липня поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України службову особу під час отримання чергового “подарунка” у вигляді сертифіката магазину “BROCARD” на суму 25 000 гривень. Попередньо нею отримано подарунковий сертифікат на відпочинок загальною вартістю 30 000 гривень” – йдеться у заяві місцевої прокуратури.

Депутатці повідомили про підозру, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 240 тисяч гривень. Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, позбавлення права обіймати певні посади та конфіскацію майна.

  • В Одесі викрито посадовицю територіального відділення Антимонопольного комітету України, яка вимагала 10 тис. доларів США від приватного підприємця.
  • НАБУ і САП викрили прокурорів Офісу Генерального прокурора, які отримали 170 тисяч доларів неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.
  • СБУ викрила на хабарях в.о. заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг.