АМПУ: Україна експортувала через морський коридор 60 мільйонів тонн вантажу

Джерело: пресслужба АМПУ

Станом на сьогодні через порти Великої Одеси вдалось вивезти понад 60 млн тонн товарів за 11 місяців роботи українського морського коридору.

В Адміністрації морських портів України підтвердили, що за 11 місяців роботи морського коридору Україна експортувала понад 60 млн тонн вантажу.

Зокрема з них – 40,6 млн тонн зернові вантажі які експортують до 46 країн світу.

Нині українським коридором рухається балкер Manta Hacer з 25,2 тис. т  української гуманітарної пшениці до Ємену. Це чергове судно, яке зафрахтовано Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Навіть попри війну та підступні обстріли ворогом портової інфраструктури зокрема ангарів для збереження агропродукції, Україна залишається ключовим гравцем у питанні глобальної продовольчої безпеки світу. Особливо що стосується експорту зернових до країн Азії та Африки, – нагадали у повідомленні.

  • 25 листопада 2023 року президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейська комісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів, які постраждали від російських атак.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.