Знищення «вагнерівців» в Африці триватиме, – ГУР

Джерело: Андрій Юсов в етері телемарафону

Головне управління розвідки Міністерства оборони України прокоментувало знищення найманців ПВК “Вагнер” повстанцями в Африці та анонсувало продовження успішних дій проти росіян.

Зокрема речник ГУР Андрій Юсов заявив, що повстанці “отримали необхідну інформацію, і не лише інформацію, яка дозволила провести успішну воєнну операцію проти росіян”.

Деталі ми, безумовно, не коментуватимемо, продовження буде, – наголосив він.

Також Юсов нагадав, що російські найманці розгорнули активну діяльність на африканському напрямку.

Своїми найманцями намагалися розв’язувати геополітичні, економічні питання, змінювати або підтримувати ті чи інші уряди. І ось сьогодні весь світ бачить, що власне це вже не той потенціал, і можливості Росії – далеко не ті… Нових замовлень і розрахунку на них як на точний інструмент розв’язання проблем в регіоні буде менше, – додав він.

Нагадаємо, об’єднання озброєних груп на півночі Малі, населеній переважно туарегами, заявило про знищення десятків солдатів ЗС Малі та російських найманців з ПВК “Вагнер” внаслідок сутички біля кордону з Алжиром.

Заява повстанців з’явилася після того, як малійська армія оприлюднила інформацію про те, що внаслідок атаки повстанців двоє солдатів були вбиті та 10 поранені, також виведено з ладу дві броньовані машини та два пікапи.

Зокрема ЗС Малі заявили, що їхніми силами знищено приблизно 20 повстанців і кілька машин.

Речник коаліції повстанців Мохамед Ельмаулуд Рамадан повідомив про дводенні сутички на околиці села Тінзаватен, зазначивши, що повстанці “розгромили всю колону малійської армії та російських найманців”.

Він додав, що “ворог зазнав величезних втрат у кількості життів і техніки, включаючи десятки вбитих і поранених”.

Також поінформував, що деякі “малійські солдати та найманці з групи “Вагнера” здалися бійцям туарегів”.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.