Харлан здобула першу олімпійську медаль для України

Джерело: Суспільне

29 липня українська фехтувальниця Ольга Харлан виборола бронзу на Олімпіаді-2024 з фехтування на шаблях, перемігши представницю Республіки Корея Чой Себін.

Харлан провела завершальний поєдинок в особистому турнірі шаблісток на Олімпійських іграх 2024.

У бронзовому фіналі українка, програючи по ходу зустрічі 5:11, здобула перемогу в один укол над Чой Су Йон із Південної Кореї (15:14), вигравши для України першу “бронзу” на Олімпійських іграх у Парижі-2024.

Серед шаблісток у Парижі стартували три українки, дві з яких — Аліна Комащук та Олена Кравацька — вибули в першому раунді основної сітки. Далі пройшла олімпійська чемпіонка Харлан, що вперше поступилася лише у своїй четвертій сутичці турніру.

Перемога 29 липня принесла Харлан третю особисту бронзову нагороду після Лондона-2012 та Ріо-2016. Окрім цього, в української спортсменки є дві командні олімпійські медалі — “золото” Пекіна-2008 та “срібло” Ріо-2016.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.