Розвідник Червінський не виключив політичної кар’єри

Джерело: Роман Червінський в інтерв’ю УП

Український розвідник Роман Червінський заявив, що не виключає можливості своєї політичної кар’єри.

Роман Червінський – контррозвідник, полковник, колишній начальник 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ. Йому оголосили про підозру у справах про обстріл аеродрому “Канатове” та хабар 100 тисяч доларів.

Якщо для того, аби захистити мою дружину, моїх дітей, вас особисто, потрібно йти в політику, я готовий. Мене не треба навіть втягувати, я сам піду, – наголосив розвідник.

У 2023 році Червінському оголосили підозру в перевищенні службових повноважень під час проведення спецоперації на аеродромі “Канатове”. Російський пілот мав перегнати туди військовий літак РФ.

За версією слідства, саме дії розвідника спровокували те, що натомість на аеродром прилетіли ворожі ракети, поранивши захисників, вбивши командира військової частини та зруйнувавши злітну смугу й техніку. Сам Червінський ці закиди заперечує.

Довідка. Минулого року українські військовослужбовці намагались завербувати російського пілота, вмовивши його перегнати в Україну військовий літак РФ. Дії колишнього розвідника Романа Червінського, представників СБУ та Повітряних сил призвели до ракетного обстрілу аеродрому “Канатове” 23 липня 2022 року. Служба безпеки України відкрила щодо них справи.

21 квітня СБУ повідомила Червінському про підозру за статтею ККУ “Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень”. Його дії, за версією слідства, призвели до ракетного удару російськими армійцями по аеродрому “Канатове” у Кіровоградській області влітку 2022 року.

24 квітня на Тернопільщині Служба безпеки України затримала Червінського.

25 квітня ​​Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців без права внесення застави колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спецоперації Роману Червінському. За даними слідства, його дії призвели до жертв та знищення техніки після обстрілу аеродрому “Канатове” Кіровоградської області.

17 липня Червінський вийшов із СІЗО  вийшов із СІЗО після того, як Благодійний фонд лідера “Європейської солідарності”, депутата Петра Порошенка вніс за нього заставу у понад 9 мільйонів гривень.

  • Колишній виконувач обов’язків командира однієї із частин Сил спецоперацій Роман Червінський, якого суд заарештував на два місяці без права внесення застави у справі про обстріл аеродрому “Канатове”, розповів про готовність України до початку повномасштабної війни та обставини окупації півдня України росіянами.
  • Володимир Ар’єв заявив, що звинувачення ексрозвідника, полковника Романа Червінського у “здачі” координат аеродрому “Канатове”, внаслідок чого загинув командир військової частини та знищено два винищувачі Повітряних сил ЗСУ, є “повною маячнею”, оскільки винного в цьому злочинця вже засудили раніше.
  • Судове засідання над розвідником Романом Червінським перенесли на 4 вересня – для виклику 17 потерпілих.

Розмова про роль соціально відповідального бізнесу в підтримці української мови та культури відбудеться 26 вересня…

На околицях Вугледара Донецької області російських військ нині немає, проте диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) намагаються прорватися до міста. Українські військові ліквідують ці спроби, не дозволяючи ворогу закріпитися.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в інтерв’ю NBC News заявив, що США та інші члени західного альянсу “не хочуть, щоб Україна була державою-членом”.     

Знову зросла кількість загиблих внаслідок російських атак по багатоповерхівці Харкова вчора, 24 вересня.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі порівняв президента Росії Володимира Путіна з рабовласником та назвав Росію “мафіозною державою”, яка прагне стати “мафіозною імперією”.