В Італії громадянин України помер внаслідок нападу рою ос

Джерело: Corriere della Sera

В Італії громадянин України помер внаслідок нападу рою ос, які атакували його на пляжі.

За даними видання, інцидент стався 27 липня на безоплатному пляжі у провінції Кротоне. Коли 47-річний постраждалий відпочивав на узбережжі, за його спиною раптово з’явився рій ос. Комахи напали на українця, який, як виявилося, страждав на алергію, зокрема, на укуси.

“Побачивши комах, постраждалий спробував врятуватися, пірнувши в море, де помер”, – йдеться в матеріалі.

Спершу передбачалося, що українець помер від анафілактичного шоку, спричиненого укусами комах. Однак, згідно з висновками експертів, на тілі не виявлено жодних слідів від осиного жала. Тому лікарі припустили, що в морі у потерпілого трапився серцевий напад, внаслідок чого той потонув.

“Погіршила і без того критичну ситуацію, за словами очевидців, складність порятунку постраждалого через масову присутність ос, які його переслідували. Комахи були настільки агресивні, що жалили будь-кого, хто наближався, включаючи поліціянтів та карабінерів”, – мовиться в повідомленні.

Пізніше пожежникам було доручено визначити, звідки взялися комахи. Спочатку розглядалася версія, що десь у районі пляжу є велике гніздо, але, як з’ясувалося, оси розмістилися на узбережжі, “зробивши дірки в піску”.

До завершення меліоративних робіт місцева влада розпорядилася закрити для відвідувань цю ділянку пляжу.

Як розповіли у виданні, українець працював інженером, на відпочинок у Кротоне приїхав із родиною.

Схвалений до використання антидепресант вортіоксетин поборов гліобластому – агресивний рак мозку.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів загальною вартістю 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.