Raiffeisen Bank заявив, що він і далі скорочуватиме свій бізнес у Росії

Джерело: Reuters

Австрійський банк Raiffeisen Bank International заявив у вівторок, 30 липня, що він і далі скорочуватиме свій бізнес у Росії за домовленістю з Європейським центральним банком (ЄЦБ). 

“RBI ще більше різко скоротить бізнес “Райффайзенбанку Росія” відповідно до вимог ЄЦБ. Початкові наслідки для клієнтів, такі як обмеження в платежах, уже набули чинності. Далі будуть додаткові кроки”, — заявив банк у своєму квартальному звіті про прибутки. 

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну на банк посилився тиск з боку влади, щоб він зменшив свою присутність у Росії.  Міжнародних регуляторів RBI пообіцяв відокремити свій російський бізнес, який забезпечує платіжну систему сотням тамтешніх компаній. Але за два роки війни мало що змінилося.

Представник міністерства фінансів Австрії відзначив зобов’язання банку деконсолідувати свій бізнес у Росії та сказав, що припускає, що всі санкції дотримуються.

Нещодавно, за інформацією Reuters, Сполучені Штати також попередили Raiffeisen Bank International, що можуть обмежити йому доступ до своєї фінансової системи, якщо банк продовжить працювати з Росією.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який копіював оболонку та структуру офіційного вебсайту Державної прикордонної служби України. 

Президент України Володимир Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю. Про це глава держави сказав на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Брюсселі.